Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska

Tiedotteet 2005

19.12.2005: 20 000 eronnut kirkosta tänä vuonna eroakirkosta.fi-sivuston kautta

Sivuston osuus kaikista eronneista vaihtelee saamiemme tietojen mukaan 50–72 prosentin välillä. Sähköpostilla eroamisen myötä Suomi osoittautuu huomattavasti maallistuneemmaksi kuin julkisuudessa yleensä halutaan myöntää.

Lue lisää...

22.11.2005: Eroakirkosta.fi: kaksi vuotta, 28 000 eronnutta.

Sivuston on ollut jättimenestys, ja tämä on vasta alka. Vapaa-ajattelijoiden päätavoite on valtion ja kirkon erottaminen sekä evankelis-luterilaisen kirkon erityisaseman romuttaminen.

Lue lisää...

10.11.2005: 70 % eroajista hyödyntää eroakirkosta.fi-palvelua

Sivuston kautta on lokakuun loppuun mennessä eronnut yli 14 000 ihmistä, ja tästä voi laskea, että koko maassa eronneita on jo 20 000.

Lue lisää...

14.9.2005: Hallinto-oikeus äänesti eroakirkosta-valituksesta

Hallinto-oikeuden hylkäsi valituksen äänin 2–1. Vastustus perustui mm. rikoslain säännökseen jonka mukaan kiihotus uskonnollista ryhmää vastaan on kielletty. Argumentti on kuitenkin kiistanalainen, koska laki takaa oikeuden erota kirkosta, eikä kehotusta erota kirkosta voi pitää kirkon jäsentä loukkaavana. TVA vie asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Lue lisää...

15.8.2005: Vain Helsingin maistraatti kieltää sähköpostierot

Kirkosta eroaminen on kasvanut Helsingissä siitäkin huolimatta, että Helsingin maistraatti ei hyväksy sähköistä kirkosta eroamista.

Lue lisää...

11.5.2005: Eroakirkosta.fi-sivusto uudistuu

Käyttäjien eroamiskäytäntöä virtaviivaistettiin. Sivuston käyttäjän ei tarvitse enää etukäteen selvittää, millä tavalla kirkosta eroaminen tulee suorittaa.

Lue lisää...

16.3.2005: Kirkosta eroaminen eroakirkosta.fi-sivuston kautta kaksinkertaistui

Sähköpostin kautta eroaminen on helpottanut kirkosta eroa postin kautta lähetettävään paperilomakkeeseen verrattuna.

Lue lisää...

9.2.2005: Tampereen vapaa-ajattelijat haastaa TKL:n hallinto-oikeuteen

Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi 7.2.2005 pitämässään kokouksessa Tampereen vapaa-ajattelijoiden oikaisuvaatimuksen koskien Tampereen liikennelaitoksen eroakirkosta.fi-sivuston mainoskieltoa. TVA:n mielestä liikennelaitoksen päätös on perustus- ja hallintolain vastainen.

Lue lisää...

11.1.2005: Sähköpostilla voi erota kirkosta

Sisäministeriön suosituksen mukaan maistraattien tulisi hyväksyä myös sähköpostitse tulleet ilmoitukset kirkosta eroamisesta. Tampereen Vapaa-ajattelijat ry:n maistraateille tekemämme kyselyn mukaan kaikki muut maistraatit noudattavat ministeriön suositusta paitsi Turun maistraatti.

Lue lisää...

Tätä sivustoa ylläpitää ja tiedottamisesta vastaa Vakaumusten tasa-arvo VATA ry.