Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2005-09-14

Hallinto-oikeus äänesti erokirkosta-valituksesta

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi eroakirkosta.fi-sivun bussimainosten kieltämisestä tehdyn valituksen. Päätös tehtiin äänin 2-1.

Päätöksen perusteluissa todetaan mm. "Kyseisen ilmoituksen julkaisemisen linja-autojen mainostiloissa saattaa loukata niitä arvoja ja oikeushyviä, jotka ovat rikoslain 11 luvun 8 §:n säännöksen, jossa muun ohella panettelu tai kiihotus uskonnollista ryhmää vastaan on kielletty, säätämisen taustalla - -". Hallinto-oikeustuomari Veijo Hämäläinen toteaa eriävässä mielipiteessään mm. "Mitä kirkkoon organisaationa tulee, sillä ei voi olla muita parempaa oikeutta saada suojaa kuin muillakaan organisaatioilla siihen nähden, että kirkosta voi laillisesti erota. Kehotusta sellaisenaan ei siten voida pitää kirkon jäsentäkään loukkaavana - -".

Tampereen vapaa-ajattelijat ry vie päätöksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus ei päätöksessään lainkaan käsittele perustuslain mukaista julkisen vallan velvollisuutta edistää perusoikeuksia. Sananvapauden osalta se tarkoittaa, että kaupungin tulisi pikemminkin edistää monien erilaisten mielipiteiden ilmaisua kuin rajoittaa sitä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös kokonaisuudessaan löytyy verkkoversiona.

Eroakirkosta.fi suosio jatkuu

Eroakirkosta.fi-sivusto menestyy ilman mainontaakin. Esimerkiksi elokuussa sivuston kautta eroasi 1 713 ihmistä. Kaikkiaan tänä vuonna on kirkosta eronnut sivun kautta 9 171 ihmistä.

Kirkosta eroamiset tammi -elokuussa 2005 Kuva 1. Vuosien 2004 ja 2005 kumulatiivinen vertailua. Vihreä on vuosi 2004 ja sininen vuosi 2005.

Asiaanliittyvää

» Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös liikennelaitoksen mainosasiassa