Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2005-05-11

Eroakirkosta.fi-sivusto uudistuu

Uudistus koettiin tarpeelliseksi, koska maistaraatit eivät käsittele kirkosta eroamisia samalla tavalla. Tällä hetkellä maistraatit noudattavat kolmea eri käytäntöä. Suurimman joukon muodostavat ne maistraatit, jotka hyväksyvät sähköisen eroamisen ilman henkilökohtaista sähköpostia eli sivustollamme olevan sähköisen lomakkeen avulla. Toisen ryhmän muodostavat ne maistraatit, jotka vaativat, että eroaminen on lähetettävä henkilökohtaisella sähköpostilla. Helsingin maistraatti on ainut, joka ei ole hyväksy sähköistä viranomaisasiointia. Heidän tulkintansa mukaan kirjallinen tarkoittaa paperista eroamiskirjettä.

Eroakirkosta.fi-sivuston kirkosta eroamistoimintoa on kehitetty niin, että sitä olisi mahdollisimman yksinkertaista käyttää. Henkilötietojen syöttämisen jälkeen valitaan kotikunta, joka määrittää eroamistavan. Sivuston käyttäjän ei tarvitse etukäteen selvittää, millä tavalla hänen tulee erota kirkosta. Seuraamalla sivuston ohjeita ja tekemällä vaadittavat toimenpiteet hoituu eroaminen vaivattomasti. Sivuston kautta on eronnut tänä vuonna yli 4 000 kirkon jäsentä

Ensimmäisen neljän kuukauden aikana on sivuston kautta lähetetty 4 036 sähköistä tai paperista eroamiskaavaketta. Vuonna 2004 vastaavana aikana sivuston kautta erosi 1 661 kirkonjäsentä. Kasvua viime vuoteen tulee näin ollen yli 140 %. Noin 80 % sivuston kautta tapahtuvista kirkosta eroamisista tehdään sähköisesti.

Eroakirkosta.fi-sivusto on tämän vuoden alkukuukaisina vakiinnuttanut asemansa merkittävimpänä kirkostaeroamiskanavana. Tampereen ja Oulun maistraateista kantautuneiden tietojen mukaan jopa 90% kaikista kirkostaeroamisista tulee sivuston kautta. On hyvin todennäköistä, että sivuston helppokäyttöisyys tulee entisestään lisäämään sivuston suosiota.

Eroamiset tammikuu–huhtikuu 2005