Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2005-03-16

Kirkosta eroaminen eroakirkosta.fi-sivuston kautta kaksinkertaistui

Kirkosta eroaminen on kasvavut viime vuoden tammi–helmikuusta 132 %. Kun vuonna 2004 tammi–helmikuussa kirkosta eroamiskaavakkeita lähetettiin eroakirkosta.fi-sivuston kautta 769, niin tämä vuonna vastaavana aikana on lähetetty 1 301 sähköpostia ja 483 perinteistä paperista eroamiskaavaketta, eli yhteensä 1 784 kappaletta.

Muuta selitystä kasvaneille luvuille ei ole kuin eroamisen helpottuminen. Ilmeisesti kirjeen lähettäminen on kuitenkin koettu liian vaivalloiseksi. Sähköpostin voi lähettää samantien, eikä tarvitse erikseen tulostaa kaavaketta ja viedä sitä postilaatikkoon.

Vuonna 2004 eroakirkosta.fi-sivuston kirkostaeroamiskaavakkeita lähetettiin Tampereen maistraattiin 10 459 kappaletta. Koska myös lapsia on saatettu erottaa kirkosta samalla kaavakkeella vanhempien kanssa, niin varovaisen arvion mukaan viime vuonna erosi kirkosta noin 11 000 ihmistä eroakirkosta.fi-sivuston kautta. Kun viime vuonna kirkosta erosi kaikenkaikkiaan 27 009 ihmistä, niin eroakirkosta.fi -sivuston osuus oli siitä noin 40 %. Eroakirkosta.fi-sivustolla on aivan varmasti keskeinen rooli siinä, että kirkosta eroaminen on pysynyt selvästi korkeammalla kuin mitä se oli ennen uuden uskonnonvapauslain voimaantuloa. Kirkon tiedotuksesta huolimatta ei voida puhua mistään hetkellisestä piikistä.