Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2011-12-23

Tiedote

300 000 eronnut eroakirkosta.fi -palvelun kautta

Eroakirkosta.fi -palvelun kautta on eronnut kirkosta jo 300 000 ihmistä. Raja rikkoutui 23.12.2011 kello 18:26.

Palvelu avattiin marraskuussa 2003. Ensimmäisen sadantuhannen eron kertyminen vei yli neljä vuotta. Toinen satatuhatta kertyi kahden ja puolen vuoden aikana, ja 200 000 palvelun kautta eronnutta täyttyi viime vuoden elokuussa. Viimeisimmät satatuhatta eroa tulivat reilussa vuodessa.

Eroakirkosta.fi -palvelu on ollut huikea menestystarina, kertoo sivuston toinen perustaja Petri Karisma. Eroakirkosta.fi -palvelun suhteellisen pieni tekijäporukka on pystynyt internetin välityksellä ajamaan tehokkaasti tavoitteitaan. Tavoitteenahan on vakaumusten tasa-arvo, jossa millään uskonnollisella yhteisöllä ei ole erityisasemaa, summaa Karisma.

Eroakirkosta.fi -palvelulla on ollut selvä sosiaalinen tilaus. Suomi on huomattavasti maallistuneempi, kuin lainsäädäntö tai valtionkirkko antavat ymmärtää. Kirkosta eroaminen tulee jatkumaan kiihtyvään tahtiin kunnes kirkkojen erityisasema puretaan. Kansalaiset ovat myös selvästi kyllästyneet uskonnon ja politiikan sekoittamiseen. Tästä on hyvänä esimerkkinä Päivi Räsanen. Räsänen mainitaan edelleenkin muutaman kerran päivässä eroamissyyksi.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Vakaumusten tasa-arvo VATA ry. VATA:n tavoitteena on edistää vakaumusten tasa-arvoa. Vakaumusten tasa-arvo tarkoittaa sitä, että laki kohtelee kaikkia katsomuksia ja aatteita samalla tavalla. http://vata.fi.

Tarkempaa tietoa kirkosta eroamisen luvuista löytyy https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
040 - 748 9532

Johanna Sauna-aho
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (suomen- ja ruotsinkielinen asiointi)
050 - 525 1606