Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2015-09-06

Tiedote

Arkkipiispan pakolaispuheet aiheuttavat kirkosta eroamista

Arkkipiispa Kari Mäkinen vetosi seurakuntiin, jotta ne antaisivat apua turvapaikanhakijoille (http://yle.fi/uutiset/arkkipiispan_vetoomus_seurakunnille_antakaa_nopeasti_apua_turvapaikanhakijoille/8274466). Mäkisen puheet eivät miellyttäneet kaikkia suomalaisia: eilen kirkosta erosi 196 jäsentä, ja kahtena edellisenä päivänä kirkosta eroajia oli vähän yli 140 kumpanakin. Normaalisti tähän aikaan syyskuuta kirkosta eroaa noin 80 jäsentä päivässä.

- Uskonnottomat eivät ole osa kristillistä yhtenäiskulttuuria, vaan osa suomalaista monikulttuurisuutta. Ei tarvitse mennä kovinkaan montaa vuosikymmentä taaksepäin, kun uskonnottomien asema oli erittäin heikko kaiken läpitunkemassa kristillisessä yhtenäiskulttuurissa. Suomi tulee varmasti kestämään nämä nyt tulevat uudet vaikutteet, onhan Suomi kestänyt myös sen, että Suomessa on nykyään lähes puolitoista miljoonaa mihinkään uskontokuntaa kuulumatonta, muistuttaa Eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja Petri Karisma.

Palautteiden perusteella kirkosta eroaminen johtuu arkkipiispa Kari Mäkisen puheista.

"En hyväksy että kirkko alkaa majoittamaan näitä pakolaisia."

"Olen itse kantasuomalainen, heikompiosainen. En saanut apua kirkolta en sossusta kun tarve oli. Nyt arkkipiispa Mäkisen puheet niin kutsutuista "pakolaisista" ja voidaan muka ottaa vieläkin enemmän vastaan kuin 30 tuhatta."

"Seurakunnat hyysäävät liikaa ulkomaalaisia tänne Suomeen."

"Arkkipiispan aamun puheet yle aamussa"

"Käsittämätön islamisaation tukeminen."

"Muslimeiden tukeminen"

"Muslimit edustavat jotain muuta, mitä luterilaisena ajattelen. Kun kirkko oma kirkko lähtee tällaiseen touhuun mukaan, en halua olla mukana."

"En koe enää kirkkoa sellaiseksi instituutioksi, jonka sen olin kuvitellut olevan. Nuoret muslimimiehet saapuvat luterilaiseen kirkkoon leveästi hymyillen yöpymään.Minun ev.lut.kirkko on jotain muuta."

"Piispan kehoitus piilottaa karkoitettuja turvapaikanhakijoita ja muslimi"pakolaisten" auttaminen sekä näiden siirtolaisten majoitus ja avustaminen. Hyvästi!"

"en halua maksaa kirkollisveroa sellaisten pakolaisten auttamiseksi, jotka eivät ole heikkoja lapsia ja naisia vaan isänmaansa ja perheensä hyljänneitä miehiä"

"Koska Suomen kirkko haluaa järjestää asuntoja isis taistelijoille suomessa enkä hyväksy sitä"

"seurakunnat auttavat maahanmuuttajia"

"Kirkon politiikka Islamin suhteen,eivät enää puolusta kristillisiä arvoja vaan tukevat Islamin tuloa Suomeen. Hävetkää hölmöt."

"Nyt riitti toi pakolaisten hyysääminen,jos ei riitä raha avustus vaan kirkko alkaa jo majoittamaankin minun verorahoilla nii kiitos ei."

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Tiedotteeseen lainatut erosyyt on valittu isommasta joukosta.

Tunnin välein päivittyvä tilastografiikka
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
https://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja
Tiedottaja
040 748 9532

Kaj Torrkulla
Tiedottaja
045 859 3143