Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2013-06-11

Tiedote

Lähetystyöhön siunattu homopari aiheutti eropiikin - konservatiiveja erosi kirkosta

Helsingin piispa Irja Askola siunasi homoparin lähetystyöhön sunnuntaina 9.6.2013. Sunnuntaina ja sen jälkeen eroakirkosta.fi-palvelun eromäärät ovat olleet kaksinkertaisia normaaliin verrattuna. Normaalisti tähän aikaan kesäkuussa eroaa noin 50 henkilöä päivässä. Sunnuntaina kirkosta erosi 112 kirkon jäsentä ja eilen 99.

- Poikkeuksellista eropalautteissa on runsas uskonnollisten henkilöiden eroaminen. Heidän mielestään evankelis-luterilainen kirkko on jo maallistunut ja myötäillyt liikaa yleistä mielipidettä. Eronneet eivät hyväksy homoseksuaalisuutta eivätkä varsinkaan homoparin siunaamista lähetystyöhön, toteaa tiedottaja Petri Karisma.

Palautteiden mukaan kirkko ei enää noudata Raamatun sanaa, vaikka sen pitäisi olla ikuinen ja ainoa ohje elämässä. Myöskään piispa Askolaa ja hänen toimintaansa ei hyväksytä, koska naispappeus on Raamatun vastaista.

Tämä vanhoillisten henkilöiden eroaminen on lisääntynyt viime aikoina. Kirkosta on aina erottu sen liian konservatiivisuuden takia, nyt kirkosta erotaan sen liian liberaalisuuden takia. Jotkut vanhoilliset ovatkin ilmoittaneet liittyvänsä helluntaiseurakuntaan tai vapaakirkkoon.

Monen eroajan mielestä nykyinen valtiokirkkojärjestelmä on aikansa elänyt. Evankelis-luterilainen kirkko yrittää olla koko kansan kirkko, mutta ei voi miellyttää kaikkia. Kirkon hajaantuminen useiden erilaisten uskonkäsitysten saarekkeiksi olisi monen mielestä oikea ratkaisu nykypäivänä.

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532