Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2017-07-03

Tiedote

17 000 eronnut kirkosta

Eroakirkosta.fi-palvelussa tehtiin noin 17 000 ilmoitusta valtionkirkoista eroamisesta tammi-kesäkuussa. Määrä on 2000-luvun ensimmäisten vuosipuoliskojen kolmanneksi suurin.

Eroajien ikä- ja sukupuolijakauma noudattaa aiempia vuosia. Puolet eroajista on alle 30-vuotiaita, naisten osuus on hieman yli 45 %.

Palvelun saamissa palautteissa näkyy kirkon suhtautuminen pakolaisiin. Erityisesti miesten osuus korostui palautteissa, joissa kritisoitiin kirkon suhtautumista pakkopalautuksiin.

Merkittävä ryhmä palautteissa kritisoi myös kirkon suhtautumista avioliittolakiin. Toisten eroajien mielestä kirkko suhtautuu liian kielteisesti samaa sukupuolta oleviin pareihin, toiset taas kertovat kirkon olevan liian myötämielinen.

- Kirkon kaikki toiminta lisää eroja, summaa tiedottaja Kaj Torrkulla. Kyse on lähinnä siitä, mihin ryhmiin eropiikki kulloinkin osuu voimakkaimmin.

Kirkosta eroaa tänä vuonna yli 50 000

Eroakirkosta.fi arvioi, että kirkosta eroaa tänä vuonna noin 51 000 jäsentä. Arviossa oletetaan, että tasa-arvoinen avioliittolaki tuottaa enää yksittäisiä eropiikkejä.

Jos arvio toteutuu, vuodesta tulee kirkon jäsenkehityksen kaikkien aikojen kolmanneksi synkin. Tämä johtuu siitä, että kuolleiden ja kastettujen erotus on entistä suurempi ja se vähentää jäsenmäärää eroamisten lisäksi.

LISÄTIETOJA: info@eroakirkosta.fi , tiedottaja Kaj Torrkulla, puh. 040-859 0062 tai tiedottaja Jori Mäntysalo, puh. 040-190 9668.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Voimme tarvittaessa toimittaa tarkempia tilastoja esimerkiksi paikkakunnittain jaoteltuna.