Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2015-02-11

Tiedote

Kallion ja Paavalin asukkaista enää alle 50 % kuuluu kirkkoon

Ensimmäisen kerran vuosisatoihin on jossain päin Suomea evankelis-luterilainen kirkko vähemmistön roolissa. Kirkon omien tilastojen mukaan Kallion ja Paavalin seurakuntiin kuuluu koko alueiden väestöstä alle 50 %. Kalliossa kirkkoon kuuluu nyt 49,9 % ja Paavalissa 49,3 %.

Vain kuudessa Helsingin 18:sta seurakunnasta ylittyy 60 % raja. Nykyisellä kirkostaeroamistahdilla ensi vuonna tällaisia seurakuntia on melko varmasti vielä vähemmän.

- Näiden lukujen valossa alkaa olla selvää, että valtionkirkon asema tulee purkaa mitä pikimmin. Jos alle puolet porukasta kuuluu johonkin yhteisöön, niin voiko tätä kutsua edes kansankirkoksi? Tässä on nyt vahva viesti poliitikoille ryhtyä toimeen valtion ja kirkon erityissuhteen purkamiseksi, kertoo eroakirkosta.fi-palvelun perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Kirkon luvut löytyvät Helsingin seurakuntayhtymän sivuilta.
https://www.helsinginseurakunnat.fi/material/attachments/keskusrekisteri/vuositilastot/55MAPfaPn/Vuositilasto_2014.pdf

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Suomen valtion tulisi siirtyä kohti tunnustuksettomuutta. Tunnustukseton valtio kohtelee kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti eikä ota kantaa minkään uskonnon tai vakaumuksen puolesta tai sitä vastaan. Uskonto ja vakaumus ovat yksityisasioita, eikä henkilöä pidä pakottaa ilmaisemaan uskontoaan tai vakaumustaan. Tunnustukseton valtio turvaa jokaisen perus- ja ihmisoikeudet, jotka nojaavat perustuslakiin ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633