Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2017-02-27

Tiedote

Kotkan seurakunnassa eropiikki

Yhteensä 29 jäsentä erosi Kotka-Kymin seurakuntayhtymästä helmikuun 24. ja 25. päivä. Tätä ennen koko helmikuussa eronneita oli alle kymmenen.

Syynä eropiikkiin on selvästi kirkkoneuvoston päätös kieltää kirkkojen käyttö samaa sukupuolta olevien parien puolesta rukoilemiseen. Eroakirkosta.fi-palvelun saamissa palautteissa todetaan mm. "Jokainen homoseksuaali on homoseksuaali, koska Jumala loi hänestä homoseksuaalin." ja "En ymmärrä kirkon uudistumiskyvyttömyyttä ja suvaitsemattomuutta." Suurimmassa osassa palautteita mainittiin Kotka-Kymin seurakuntayhtymä nimeltä.

Valtakunnallisesti vähäinen merkitys

Laajempaa vaikutusta erolukuihin ei päätöksellä näytä olleen. Kaikkiaan helmikuussa eroakirkosta.fi-palvelua on käytetty noin 1900 kertaa. Luku on tosin historian toiseksi suurin, mutta vain vähän enemmän kuin vuotta aiemmin.

Toisaalta 1.3. voimaan astuva tasa-arvoinen avioliittolaki pakottaa seurakunnat ottamaan kantaa. Kaupungin kokoon verrattuna Kotkan eropiikki oli erittäin merkittävä. Jos vastaava eroaalto tapahtuu koko maassa, erovyöry tulee ylittämään vuoden 2010 Homoilta-ohjelman jälkeiset eroluvut. Tuolloin kirkosta erosi viikon aikana noin 24 000 ihmistä.

LISÄTIETOJA:

Kaj Torrkulla
Tiedottaja
045 859 3143