Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2016-01-10

Tiedote

Ortodoksisesta kirkosta erottiin vilkkaasti

Eroakirkosta.fi-palvelua käytti viime vuonna 727 ortodoksia. Tämä on toiseksi suurin määrä kymmeneen vuoteen.

Ennätysvuoteen 2014 verrattuna ortodokseja erosi viime vuonna vajaa viidennes vähemmän. Pudotus oli paljon pienempi kuin evankelis-luterilaisilla.

- Määrät ovat pieniä, koska ortodokseja on vähän, toteaa tiedottaja Petri Karisma. Suhteellisesti katsoen molemmista valtionkirkoista erotaan likimain yhtä vilkkaasti.

Naisten osuus korostuu

Merkittävin ero on sukupuolijakaumassa. Ortodokseista eronneista 53 prosenttia oli naisia. Luterilaisilla osuudet ovat päinvastoin, naisia oli 46 prosenttia.

Eroajien keski-ikä on ortodokseilla noin kaksi vuotta luterilaisia eroajia enemmän. Paikkakunnissa korostuvat Itä-Suomen paikkakunnat, joissa ortodoksien osuus on suurempi. Erityisesti Joensuussa eroajia oli runsaasti.

Eroakirkosta.fi on vuonna 2003 avattu palvelu, jonka tarkoituksena on nostaa esiin valtion ja kirkon ero. Sen avulla valtionkirkoista on eronnut yli puoli miljoonaa ihmistä. Vapaa-ajattelijoiden mielestä valtion on kohdeltava kaikkia yhdenvertaisesti uskonnosta tai vakaumuksesta riippumatta. Kahden kirkon suosiminen tarkoittaa muiden uskontojen ja uskonnottomien syrjintää.

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja
Tiedottaja
040 748 9532

Kaj Torrkulla
Tiedottaja
045 859 3143