Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2013-02-26

Tiedote

Manaaja aiheutti eropiikin kirkosta - Kirkosta eroaminen kolminkertaistui

Maanantaina 25.2.2013 televisiossa lähetetty ohjelma MOT: "Riivaajat kirkossa" aiheutti kirkosta eroja ja runsaan palautemäärän. Eilen valtionkirkosta erosi 142 kirkon jäsentä. Normaalisti tähän aikaan vuodesta eroaa noin 45 kirkon jäsentä päivässä. Myös tänään kirkosta eroaminen jatkuu yhtä aktiivisena kuin eilen.

Kirkostaeronneet eivät voi hyväksyä sitä, että evankelis-luterilaisen kirkon sisällä toimii Pirkko Jalovaaran kaltaisia demoneihin uskovia ja huijariparantajia, joiden mukaan rukouksella voi parantaa ilman nykyaikaista lääketiedettä. Ihmiset ihmettelevät, miksi tällaista keskiaikaista toimintaa rahoitetaan valtionkirkon verovaroin ja miksi tällaiset henkilöt saavat tulla valtionkirkkoihin levittämään omaa sanomaansa.

Samoin eronneita häiritsee, että vanhoilliset naispappeutta ja homoseksuaaleja vastustavat ovat edelleen vahva voima valtionkirkon herätysliikkeissä. Valtionkirkon liberaalit ja vanhoilliset ovat täysin eri linjoilla toiminnasta, joten ev.lut. kirkko on erittäin jakaantunut, vaikka yrittääkin olla koko kansan kirkko. Monien eroajien mielestä kirkon pitäisi päivittyä nykyaikaan.

- Valtiovallan tulisi puuttua evankelis-luterilaisen valtionkirkon toimiin. Ei ole oikein, että valtionkirkko saa käyttää julkisesti kerättyjä verovaroja tukeakseen kaikenlaisia demonien karkoittajia ja herätysliikkeitä, joka väittävät, että lapsissa on demoni, ihmettelee Petri Karisma.

MOT: Riivaajat kirkossa on nähtävissä Yle Areenassa
http://areena.yle.fi/tv/1806102

LISÄTIETOJA:
Petri Karisma
040 748 9532