Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2012-04-15

Tiedote

Viidennes suomalaisista uskonnottomia

Vuoden 2011 lopussa viidennes suomalaisista ei kuulunut mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan. Tieto selviää Tilastokeskuksen julkaisemasta väestötilastosta.

Viimeisen viiden vuoden aikana uskonnottomien määrä on kasvanut keskimäärin prosenttiyksikön vuodessa. Käytännössä sama määrä on poistunut evankelis-luterilaisen kirkon jäsenistä. Pienuskontojen jäsenmäärissä muutokset ovat pieniä.

Eroakirkosta.fi palvelun kautta erosi 45 000 henkilöä vuonna 2011. Palvelun saaman palautteen perusteella yleisimmät syyt eroamiseen ovat raha ja uskon puute. Pettymys kirkon toimintaan on voimistunut Homoillan jälkeen.

- Kirkon jäsenmäärä tulee vähentymään kiihtyvästi vaikka eroaminen ei kasvaisi. Homoillan tapaisista syistä eropiikkejä voi vieläkin syntyä, mutta merkittävintä kirkon jäsenmäärän kannalta on se, ettei vauvoja kasteta. Kirkko ei saa kuolleiden jäsentensä tilalle enää samaa määrää uusia jäseniä, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Heikki Orsila.

Aluekohtaisia ja demografisia lukuja kirkosta eroamisesta saa sähköpostilla osoitteesta info@eroakirkosta.fi.

LISÄTIETOA:

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
040 - 732 5989

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
040 - 748 9532

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (suomen- ja ruotsinkielinen asiointi)
050 - 525 1606

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Taulukot ovat saatavilla osoitteessa http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html#vaestorakenne

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluviksi lasketaan Tilastokeskuksen luvuissa pienet kastamattomat vauvat, joiden äiti kuuluu kirkkoon. Siksi luku poikkeaa kirkon ja Väestörekisterikeskuksen antamista luvuista 0,1 %-yksikköä.