Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2007-12-10

Jesse diggaa sua -kampanja epäonnistui?

Helsingin seurakuntayhtymän satoja tuhansia euroja maksanut Jesse diggaa sua -kampanja ei ole vaikuttanut kirkosta eroamiseen millään tavalla. Helsingin seurakuntayhtymän kampanjan tarkoitus oli padota hyvin kiihkeäksi yltynyt kirkosta eroaminen Helsingin alueella. Ensimmäisen kolmen viikon tilastotietojen perusteella kampanjalla ei ole ollut vaikutusta kirkosta eroamiseen Helsingissä, vaan se on pysynyt vakaalla 50 % kasvu-uralla, jolla se oli ennen kampanjaa. Kirkosta eroamisen erittäin voimakas kasvu Helsingissä johtuu siitä, että Helsingin maistraatti suostui vastaanottamaan viimeisenä maistraattina sähköpostieroamiset vuoden 2007 alusta.

Kirkosta eroamisen helppous kannustaa eroamaan

On tietenkin varsin ennenaikaista vetää johtopäätöksiä, mistä kirkon kampanjan epäonnistuminen kertoo. Selvitimme eroakirkosta.fi -palveluun tulleista palautteista, mitkä ovat keskeisimmät syyt erota kirkosta. Syy erota kirkosta ovat hyvin käytännönläheiset. Vastaajista 44 % ilmoitti syyksi kirkosta eroamisen helppouden ja 33 %:lle eroamisen syy oli raha. Vasta kolmantena tuli ensimmäinen opillinen asia. Naispappien syrjintä oli kirkosta eroamisen syy reilulle viidennekselle. Edellä esitettyjen lukujen ja kampanjan epäonnistumisen valossa voi arvailla, että kirkko on menettänyt täysin keskusteluyhteyden tavallisiin nuoriin.

Eroakirkosta.fi -palvelun tavoitteena on edesauttaa valtionkirkkojärjestelmän lakkauttamista. On käsittämätöntä, että Suomen valtio tukee lainsäädännöllä ja merkittävillä rahasummilla yhteisöä, joka ei hyväksy Suomen valtion ihmisoikeusnormeja. Jos Suomen valtio aikoo tukea evankelis-luterilaista kirkkoa vastaisuudessa, niin sen tulisi vaatia ponnekkaasti kirkkoa mm. hyväksymään homoseksuaalit ja naiset täysivaltaisiksi kirkon jäseniksi.