Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2004-04-01

Maistraatin sallittava sähköpostilla kirkosta eroaminen

Tampereen vapaa-ajattelijat ja Helsingin vapaa-ajattelijat ovat kirjelmöineet maistraatin kantaa vastaan, joka ei mahdollista sähköpostilla eroamista. Sähköpostilla eroaminen on laillisesti täysin mahdollista, jonka voi tarkistaa maistraatille lähetetystä kirjelmästä.

Eroakirkosta.fi -sivuston kautta erosi ev.lut. kirkosta maaliskuussa 515 henkilöä, jossa on nousua helmikuusta yli 40 %. Koko sivuston toiminnan aikana on ev.lut kirkosta eronnut sivuston kautta noin 2 300 ihmistä.

Ev. lut. kirkosta on vuoden 2004 kolmena ensimmäisenä kuukautena erottu noin kaksi kertaa vilkkaammin kuin vastaavan aikana viime vuonna. Olemme keränneet saatavilla olleet luvut ja rakentaneet niiden perusteella kokonaiskuvan ev.lut. kirkosta eroamisesta.

Lainsäädäntö on voimakkaasti vaikuttanut ev.lut kirkosta eroamisiin. Veropoliittiset muutokset, kuten kirkollisveron siirtäminen ennakkoperintään, vähensi eroamisia. Toisaalta kaikki ne lainmuutokset, joka ovat helpottaneet kirkosta eroamista, ovat lisänneet eroamisiä. Kaikenkaikkiaan kirkosta eroaminen on lisääntynyt koko uskonnonvapauslain olemassaolon aikana.

Asiaanliittyvää

» Kirkosta eroaminen sähköpostitse ja faxitse Helsingissä ja Tampereella

» Kirkosta eroamisen historia 1923–2005

» Kirkosta eroaminen on kaksinkertaistunut verrattuna viime vuoteen