Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2006-02-21

Eroakirkosta.fi-sivuston osuus kaikista kirkosta eronneista 69 %

Vuonna 2005 tehtiin kaikkien aikojen kirkosta eroamisennätys. Evankelis-luterilaisesta kirkosta erosi 33 043 jäsentä. Syvimmän laman aikaan, eli vuonna 1992 kirkosta erosi 30 710 ihmistä. Vuonna 2004 kirkosta erosi 27 009. Kirkosta eroaminen kasvoi 22 % vuodesta 2004..

Eroakirkosta.fi-sivuston kirkostaeroamispalvelulla on merkittävä rooli kirkosta eroamisen kasvuun. Eroakirkosta.fi-sivustoa käytti 22 770, eli 69 % kaikista eronneista. Sivuston saamien palautteen mukaan suurin syy erota kirkosta on helppous. Sivuston saaman palautteen mukaan kirkosta eroaminen on jäänyt, koska sitä on luultu paljon todellista vaikeammaksi.

Vuoden 2006 puolella kirkosta eroaminen sivuston kautta on entisestään kasvanut. Puolentoista kuukauden aikana on eronnut kirkosta sivuston kautta noin kaksinkertainen määrä verrattuna vastaavan aikaan vuonna 2005.

Eroakirkosta.fi-sivuston onnistuminen on selkeä osoitus internetin voimasta. Internet tasoittaa yhteiskunnallisten toimijoiden toiminnallisia mahdollisuuksia. Välttämättä ei tarvitse olla valtavaa omaisuutta ja suurta organisaatiota saadakseen tavoitteitaan esille. Eroakirkosta.fi tulee jatkamaan toimintaansa ja on havaittavissa, että sivuston ympärille on muodostumassa pienimuotoinen kansanliike.

Toivottavasti kasvaneet kirkosta eroamisluvut saisivat aikaan keskustelun valtionkirkon asemasta. Ev.lut. kirkon asema ei ole hyväksi suomalaiselle demokratialle, jossa kaikkia pyritään kohtelemaan tasa-arvoisesti. Suomeen tulisi saada täydellinen vakaumusten tasa-arvo, jossa millään uskonnolla tai vakaumuksella ei ole erityisasemaa.