Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2003-11-21

WWW.EROAKIRKOSTA.FI

www.eroakirkosta.fi on uusi ja asiallinen sivusto, jonka tarkoituksena on herättää kysymyksiä ja mahdollisesti johtaa kirkosta eroamiseen. Elokuussa voimaan tullut uskonnonvapauslaki mahdollistaa kirjallisen kirkosta eroamisen toisin kuin vanha laki, joka vaati henkilökohtaisen käynnin maistraatissa tai kirkkoherranvirastossa.

Uuden uskonnonvapauslain voimaantulon jälkeen kirkosta eroaminen on voimakkaasti lisääntynyt suurimmissa kaupungeissa. Näyttää kuitenkin siltä, että ihmiset eivät tiedä tai eivät viitsi selvittää, miten kirkosta erotaan.

www.eroakirkosta.fi-sivusto tarjoaa "avaimet käteen"-ratkaisun kirkostaeroamiseen. Tampereen Vapaa-ajattelijat ry on perustanut sivuston, josta on helposti saatavissa kaikki tarvittavat kirkostaeroamislomakkeet. Sivujen toiminta on pyritty tekemään yksinkertaiseksi ja selkeäksi, jotta kokemattomampikin internetin käyttäjä varmasti löytää tarvitsemansa informaation.

Sivustolle on koottu tietoa lainsäädännöstä ja kirkollisverolaskuri, jolla palvelun käyttäjä voi selvittää henkilökohtaisen kirkollisveronsa paikkakuntakohtaisesti. Palvelun käyttäjän tarvitsee vain täyttää oikea lomake, tulostaa se ja laittaa postiin. Palvelun käyttäjän henkilötiedot eivät tallennu mihinkään. Sivuston ohjelmisto estää väärän tai virheellisen henkilötunnuksen käyttämisen.

Palvelun tarjoaja Tampereen Vapaa-ajattelijat ry maksaa tarvittavan postimaksun, joten käyttäjälle palvelu on täysin maksuton.

Tampereen Vapaa-ajattelijat ry:n pääset parhaiten tutustumaan yhdistyksen internetsivuilla osoitteessa tampere.vapaa-ajattelijat.fi