Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-11-03

Tiedote

Lokakuussa kirkosta erosi lähes 10 000 ihmistä

Koko vuonna kirkosta on tähän mennessä eronnut lähes 34 000 ihmistä. Loppuvuonna tulee varovaisenkin arvion mukaan eroamaan 15 000 kirkon jäsentä. On aivan mahdollista, että tänä vuonna kirkosta eroaa yli 50 000 kirkon jäsentä.

Tämän vuoden lokakuu on eroakirkosta.fi-palvelun toiseksi vilkkain lokakuu kirkosta eroamisissa. Suurinta kirkosta eroaminen oli lokakuussa 2010 Ajankohtaisen kakkosen Homoillan jälkeen, tällöin erosi yli 40 000 kirkon jäsentä kuukaudessa.

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

- Tämän vuoden kirkosta eroamista on lisännyt viikko sitten sunnuntaina alkanut eropiikki. Lähes joka vuosi on ollut joku eropiikki. Vuonna 2013 oli "Suomen laki vai Raamattu" -kohu ja vuonna 2011 oli ns. Anni-kampanjan kohu. Ja sitten on tuo Homoilta-kohu vuonna 2010, kertaa eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma

- Näiden kohujen aikana on kirkosta eronnut alle 60 000 kirkon jäsentä. On kuitenkin hyvä huomata, että valtaosa kirkosta eroamisista tapahtuu ilman mitään kohua. Eroakirkosta.fi-palvelun kautta on eronnut noin 380 000 ihmistä tasaisena virtana ilman mitään kohua, jatkaa Petri Karisma.

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
https://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633