Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2013-12-03

Tiedote

Kirkosta eronnut tänä vuonna 40000 jäsentä

Valtionkirkosta on tänä vuonna eronnut jo 40 000 jäsentä. Näillä näkymin evankelis-luterilainen kirkko on menettämässä jopa 8000 jäsentä enemmän kuin viime vuonna. Mikään ei näytä vähentävän kirkosta eroamista.

Eilen uutisoitiin kirkollisveron nostamisesta useissa seurakunnissa, mikä välittömästi kaksinkertaisti kirkosta eroamisen. Normaalisti tähän aikaan vuodesta kirkosta eroaa noin 160 jäsentä päivässä. Eilen kirkosta erosi 330 jäsentä. Osalle kirkkoon kuuluvista jäsenyyden merkitys on käynyt niin vähäiseksi, että pienikin muistutus kirkollisverosta saa eroamaan kirkosta. Kirkollisveron nosto on mainittu eropalautteissa syyksi kirkosta eroamiseen.

Suomen valtion tulisi siirtyä kohti tunnustuksettomuutta. Tunnustukseton valtio kohtelee kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti eikä ota kantaa minkään uskonnon tai vakaumuksen puolesta tai sitä vastaan. Uskonto ja vakaumus ovat yksityisasioita, eikä henkilöä pidä pakottaa ilmaisemaan uskontoaan tai vakaumustaan. Tunnustukseton valtio turvaa jokaisen perus- ja ihmisoikeudet, jotka nojaavat perustuslakiin ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633