Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-10-27

Tiedote

Eilen kirkosta erosi lähes 1000 kirkon jäsentä - Päivi Räsänen merkittävä syy eroihin

Eilen kirkosta erosi 962 henkilöä eroakirkosta.fi-palvelun kautta, mikä oli tämän vuoden päiväkohtainen ennätys kirkosta eroamisissa. Tänään kirkosta on eronnut kello kymmeneen mennessä 350 kirkon jäsentä, ja ennusteen mukaan tänään eroaa noin 2000 kirkon jäsentä. https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Yhtenä keskeisenä syynä kirkosta eroamiseen eroakirkosta.fi-palvelun palautteissa sanotaan Päivi Räsäsen toiminta. Muita mainittuja syitä ovat olleet Vantaan seurakuntayhtymä seksimessuilla ja kirkon aktiivisuus seurakuntavaalien tiimoilla. Myös Staran uutinen kirkosta eroamiseen kannustavasta teipatusta autosta sai huomiota. Eilen eronneista noin 65 prosenttia oli miehiä. Muuta tilastollisesti poikkeavaa eronneissa ei ollut.

- Nyt taisi tosiaan käydä niin, että monta asiaa tuli yhtä aikaa, eikä piikille ole mitään yksittäistä syytä. Tärkein syy kuitenkin näyttää olevan se perinteinen, eli huomataan, että kuulutaan yhteisöön, jonka arvoja ei jaeta ja josta joudutaan vielä maksamaan, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma.

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tamperelainen autoilija suivaantui kirkollisveroon - melkoinen näky liikenteessä!
http://www.stara.fi/2014/10/26/tamperelainen-autoilija-suivaantui-kirkollisveroon/

Seurakunta menee seksimessuille: "Kokeillaan, tuntuuko luontevalta"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014102518780407_uu.shtml

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
https://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633