Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2010-04-15

Tiedote 15.4.2010

Arkkipiispan vaali sai vanhat eroamaan

Kari Mäkisen valinnasta seurannut eropiikki jäi varsin vaatimattomaksi, noin sataan eroon. Merkittävä muutos näkyi vanhimmissa ikäluokissa. 10.--11.3. kirkosta erosi 40 yli 50-vuotiasta. Määrä on kymmenkertainen vuodenajan normaalitahtiin nähden.

Aallon ero sai nuoret eroamaan

Eroajien ikähaitari heilahti toiseen suuntaan pian arkkipiispan valinnan jälkeen. Imatran kirkkoherra Aallon ero näkyi vähäisenä eroamisen kasvuna. Tämä eropiikki kohdistui nuorempiin ikäluokkiin.

Paikallisesti Imatralla on erottu varsin vähän. Suhteellisesti ottaen Imatra tosin johtaa 20-30 tuhannen asukkaan kuntien erotilastoa. Absoluuttisin luvuin Imatralla on tänä vuonna eronnut kuitenkin vain 50, parikymmentä enemmän kuin muissa samankokoisissa seurakunnassa yleensä.

Imatralla oli voimakkaat eropiikit sekä loppuvuodesta 2008 että loppuvuodesta 2009. Eroakirkosta.fi arvioi, että eroaminen jatkuu tästä eteenpäin tasaisesti ilman isompia piikkejä.

Matti Väisäsen valinta "piispaksi" ei näkynyt

Luther-säätiön piispanvihkimys ei erottunut eroluvuissa lainkaan. Joko Väisäsen seuraajat tämän toivomuksen mukaan jatkavat kirkon jäseninä, tai eroavat henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa.

Eroaminen palaamassa vuoden 2009 tasolle

Tammikuussa eroaminen oli peräti 34% vuotta 2009 hiljaisempaa. Helmikuussa ero supistui 10 prosenttiin, ja kuluneen maaliskuun erotahti on saavutti edeltävän vuoden.

18 vuotta täyttävät edelleen suurin eroajaryhmä

5% eroajista on täyttänyt 18 vuotta korkeintaan kuukausi ennen eroamistaan. Kaikkiaan 18-vuotiaita eroaa noin kaksinkertainen määrä 19-vuotiaisiin nähden.

Ikäluokittain eroaminen lähtee - edellämainitut poikkeustilanteet poislaskettuna - laskuun jo 25-vuotiaiden kohdalla. Yli 40-vuotiaita eroajista on 20%, yli 50-vuotiata vain alle 10%.

Lisätietoja:

Jori Mäntysalo
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
0400-391 558

Tiedoksi toimituksille:

Tarkempia tilastoja voi pyytää sähköpostilla osoitteesta info@eroakirkosta.fi. Eroakirkosta.fi-palvelusta voi pyytää tilastoja kirkosta eroamisesta esimerkiksi paikkakunnan tai iän mukaan luokiteltuina.