Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2013-07-11

Tiedote

Päivi Räsänen ja kirkosta eroaminen - tänään eronnut 701 klo 10.51 mennessä

Keskiviikkona kirkosta erosi peräti 960 ihmistä, kun normaalisti heinäkuussa eroaa noin 70 ihmistä päivässä. Tämä on vuoden 2013 toistaiseksi suurin eromäärä yhtenä päivänä. Tänään torstaina eronneita oli kello 10.51 mennessä jo 701. Eilen ja tänään on kirkosta erottu jo yhtä paljon kuin normaalisti kesä-heinäkuussa kuukauden aikana. Tilastotietoa kirkosta eroamisen kehityksestä löytyy sivulta https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/. Paikkakuntakohtaisia lukuja saa osoitteesta info@eroakirkosta.fi.

Sisäasiainministeri Päivi Räsäsen lausuntojen aiheuttama kirkostaeroamispiikki jatkuu tänäänkin. Keskiviikkona 10.7. uutisoitiin Räsäsen Kankaanpäässä Kansanlähetyspäivillä pitämästä puheesta, jossa hän kehotti kuulijoitaan seuraamaan elämässään Raamattua silloinkin, kun se on vastoin lakia. Räsäsen mielestä kristityltä vaaditaan rohkeutta asettua yleistä mielipidettä tai lakia vastaan, jos ne ovat ristiriidassa Jumalan sanan kanssa.

Eropalautteiden perusteella näyttää siltä, että evankelis-luterilaisen kirkon tulisi yksityiskohtaisesti ja välittömästi irtisanoutua ministeri Päivi Räsäsen lausunnosta säilyttääkseen uskottavuutensa. Eroakirkosta.fi-palveluun tulleita palautteita on tiedotteen lopussa.

- Maallistuneet ihmiset eivät enää usko Raamattuun eivätkä kannata sen maailmankuvan ja lakien noudattamista. Räsäsen tapa sotkea uskonto ja politiikka ei ihmisten mielestä kuulu nykypäivään. Palautteiden perusteella ihmisiä suututti myös se, että Räsänen samassa puheessa vertasi aborttia eläinten teurastukseen ja kutsui homoutta kivuksi.

- Valtion tulisi kohdella kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti. Voikin pohtia, onko sellainen henkilö sopiva toimimaan sisäasiainministerinä, joka nostaa itselleen tärkeän uskonnollisen kirjan Suomen lain edelle. Voi myös kysyä, sallisiko Räsänen kaikille uskonnoille samat oikeudet, eli voisivatko Räsäsen mielestä myös esimerkiksi muslimit rikkoa lakia, jos Koraanissa on heidän mielestään parempia ohjeita, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma.

Suomen valtion tulisi siirtyä kohti tunnustuksettomuutta. Tunnustukseton valtio kohtelee kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti eikä ota kantaa minkään uskonnon tai vakaumuksen puolesta tai sitä vastaan. Uskonto ja vakaumus ovat yksityisasioita, eikä henkilöä pidä pakottaa ilmaisemaan uskontoaan tai vakaumustaan. Tunnustukseton valtio turvaa jokaisen perus- ja ihmisoikeudet, jotka nojaavat perustuslakiin ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.

Esimerkkejä eroakirkosta.fi:hin tulleista palautteista:

- Päivi Räsäsen kaltainen ahdasmielinen fanaatikko, joka uskoo Suureen Satukirjaan, eli Raamattuun sokeasti ja tuomitsee asenteellaan erilaiset uskomukset ja elämänkatsomukset. Kiitti nyt riitti!

- Kirkko ei vieläkään tuo julki armoa ja hyväksyntää vaan hiljaisesti hyväksyy Räsäsen kaltaisten tekouskovaisten tuomiopuheet.

- En halua maksaa verorahojani sellaiselle instituutiolle,jonka edustaja yllyttää laittomuuksiin,vastustaa laillista aborttia ja tuomitsee homoavioliitot

- Päivi Räsänen + kirkon vanhoilliset mielipiteet

- Nyt loppu Päivi Räsäsen kaltaisten ihmisten vakaumuksen rahoitus!

- Päivi Räsänen eroaa kaikista toimistaan ym,Niin liityn takaisin kirkon helmaan!!

- Pitänyt jo pidemmän aikaa erota lähinnä kirkon konservatiivisuuden vuoksi - arvot eivät vaan kohtaa. Päivi Räsäsen viimeaikaiset kommentit olivat viimeinen pisara.

- Päivi Räsänen Suomen oma talebaani.

- Kirkon kanta homoliitoista, Päivi Räsänen, suppea maailmankatsomus..

- päivi räsäsen takia, aivan käsittämättömiä juttuja laukoo suustaan.

- Päivi Räsänen, ev.lut kirkko ei ole millään muotoa enää realiteeteissa kiinni.

- Jos Päivi Räsänen edustaa puheillaan ev.lut. Kirkkoa, niin minä en halua olla kyseisen kirkon kanssa missään tekemisissä, enkä tukea sitä palkastani perittävän veron muodossa.
Erittäin pelottavaa puhetta Räsäseltä.
Miten nämä fanaatikot saavat toimia tehtävissään.

- Seurakunnan toiminta on erinomaista, mutta eroan Päivi Räsäsen julkilausumien vuoksi. Ja olen pahoillani.

- Päivi Räsäsen järkyttävät kommentit, joita hän ministeriyttään väärinkäyttäen laukoo sananvapauteensa vedoten unohtaen täysin vastuunsa.

- Päivi Räsäsen vihapuhe sai mitan täyttymään. En voi kuulua kirkkoon, jonka tehtävänä ei ole ihmisten tasa-arvoisuuden edistäminen, vaan ihmisten jakaminen hyviin ja pahoihin. Keskiajan pitäisi olla jo päättynyt.

- Viimeinen niitti oli Päivi Räsäsen abortti-kommentit. Aiemmin kun hän tuomitsi homot, ajattelin jo erota, mutta nyt loppui pinna.

- Käsittämätöntä tonttuilua ja mielipiteitä kirkolta. Tuntuu ettei kirkko enää palvele millään tavalla kristittyä vaan on valjastettu ja kuohittu yhteiskunnan osalta samaksi harmaaksi mössöksi, mitä suurin osa poliitikoistamme edustaa. PÄIVI RÄSÄNEN

Paikkakuntakohtaisia lukuja info@eroakirkosta.fi

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Johanna Sauna-aho