Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2022-08-23

Tiedote

Kirkosta erotaan myös maalaiskunnissa

Kirkosta eroaminen on palannut koronaa edeltävälle tasolle, ja tänä vuonna evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyden jättää noin 50 000 ihmistä.

Eroakirkosta-palvelun tilastojen perusteella eroajien jakaumissa ei ole suurta muutosta. Naisten osuus on yli puolet, koska miehistä useampi on eronnut jo aiemmin. Eroajat ovat edelleen melko nuoria, yli puolet on alle 30-vuotiaita.

Alueellisesti eroaalto on tasoittunut. Alle 10 000 asukkaan kunnissa asuu eroajista 13 %, kun näiden kuntien asukkaat muodostavat 16 % suomalaisista. Vielä kymmenen vuotta sitten eroajia oli vähemmän pienemmillä paikkakunnilla.

Isoissa kaupungeissa kirkkoon kuuluvien osuus ainakin nuoremmissa ikäluokissa on alle puolet. Näissä kirkon jäsenmäärä vähenee koska vauvoja ei enää kasteta entiseen tapaan.

Ortodoksien osuus on kasvanut, ja heitä on jo lähes kolme prosenttia eroajista eli kaksi kertaa enemmän kuin valtionkirkkojen kokoeron perusteella pitäisi.

LISÄTIETOJA

Tiedottaja Jori Mäntysalo, puh. 045 7872 5953.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE

Tarkemmat tilastot saa sähköpostilla info@eroakirkosta.fi. Tilastojen tulkinnassa on huomattava esimerkiksi kuntaliitokset ja että väestön ikäjakaumat vaihtelevat kunnittain.