Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2021-10-19

Tiedote

Ota rokote, pyytää myös kirkostaerottaja

Piispa Teemu Laajasalon rokotemyönteinen kirjoitus Helsingin sanomissa 18.10. johti noin 200 ihmisen eroamiseen kirkosta. Laajasalon mukaan "Kiistattoman lääketieteellisen näytön perusteella paras ja tehokkain tapa suojata lähimmäisiä kulkutaudista seuraavalta kärsimykseltä, kurjuudelta ja kuolemalta on ottaa itse rokote."

Palvelun saamissa palautteissa mainintaan mm. "Laajasalon täysin epäkristillinen ja epätieteellinen mielipidekirjoitus", "syyllistävät kommentit koronarokottamattomia kohtaan" ja "vihapuhe ja ihmisten vastakkainasettelu".

Eroakirkosta-palvelun perustajalla on kuitenkin selvä viesti: ota rokote.

- Juuri ennen Laajasalon kirjoitusta teimme yhdessä Tampereen piispa Matti Revon kanssa videon jossa kehotamme luottamaan viranomaisiin ja lääkäreihin. Tässä asiassa piispa ja vapaa-ajattelija ovat täysin samaa mieltä, toteaa Jori Mäntysalo.

Erotilaston perusteella rokotevastaiset kirkosta eroajat ovat keskimääräistä vanhempia ja hieman useammin naisia. Syyskuussa keski-ikä oli 33 vuotta ja naisia 50 %, Laajasalon kirjoituksen jälkeen keski-ikä nousi 39 vuoteen ja naisten osuus 60 prosenttiin.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Video löytyy osoitteesta https://www.tampereenhiippakunta.fi/ajankohtaista/tasta-olemme-samaa-mielta-ota-rokote/