Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2011-03-23

Tiedote

Homovastainen kampanja aiheutti erovyöryn kirkosta

Kristillinen "Älä alistu!" -nuortenkampanja vauhditti kirkosta eroamista. Eromäärät nousivat jo maanantai-iltana, ja tiistain aikana erotahti kiihtyi huomattavasti. Tiistai-illalla kuuden jälkeen kirkko menetti yhden jäsenen joka minuutti.

Yhteensä tiistaina erosi Eroakirkosta.fi-palvelun kautta 500 henkilöä, kun tavallisesti tähän aikaan vuodesta eroaa päivässä noin 50 henkilöä. Syy eromäärän kasvuun on Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Johanna Sauna-ahon mukaan selvä.

- Olemme saaneet runsaasti palautteita, joissa eroamisen syyksi mainitaan nimenomaan tämä kampanja.

Vaikka Älä alistu! -kampanja ei ole evankelisluterilaisen kirkon järjestämä kampanja, siinä on mukana kristillisiä järjestöjä, joita tuetaan kirkollisverovaroin.

- Ihmisten syrjimistä ja epätasa-arvoistamista ei hyväksytä. Moni palautteen antaja on kritisoinut kampanjaa varsin kovin sanoin, kertoo Sauna-aho.

PALAUTTEITA KIRKOSTA ERONNEILTA:

"Nyt riitti; uusi eheytyskampanja kehoitti "olemaan vapaa tekemään omat valintani", nyt tein sen vihdoin."

"Kirkon lanseeraama homovastainen kampanja, joka rinnastaa homot murhaajiin. En halua kuulua näin suvaitsemattomaan ja tekopyhään instituutioon."

"Kirkko sanelee miten saat elää elämäsi ja miten et, eniten nyppii se että se pitää homoutta, bi ja lesboutta sairautena. Ihmiset syntyvät semmoisena kuin ovat! Vaikka olenkin kirkon mukaan "normaalisti" suuntautunut, liittyy koko humpuukiin niin paljon negatiivisia asioita että en kestä enää olla osa sitä."

"Kirkon ahdasmielisyys ja syrjintä erilaisuutta kohtaan, kaksinaamaisuus. Viimeisimpänä niittinä "Älä alistu! -kampanja nuorille."

"En halua maksaa veroja tai olla itse osallisena sellaisessa instituutissa joka on suoraan tai välillisesti tukemassa jonkun ihmisryhmän tai yksittäisen ihmisen alas polkemista."

"Olen aikaisemminkin miettinyt eroamista mutta tuntenut että maksan kirkolle hyvään tarkoitukseen menevää pientä tukea. Nyt kuitenkin jos kirkko rahoittaa järjestöjä jotka järjestävät nuorille tarkoitettuja homofoobisia kampanjoita en halua tukea tämänkaltaista toimintaa."

"kirkko voisi siirtyä keskiajalta tälle vuosituhannelle."

"Kirkon arvomaailma on eri kuin omani ja kirkko harrastaa tiettyjen ihmisryhmien syrjintää."

"Lopullinen syy erota löytyi Älä alistu! -kampanjasta. Meinasin erota jo homoillasta syntyneen keskustelun myötä mutta kun tällä aletaan tosissaan sotkea nuorten päitä, en halua olla asian kanssa missään tekemisissä. Nykyajan nuorilla on muutenkin jo tarpeeksi paineita ja heiltä odotetaan liikaa. Miksi pitää aiheuttaa lisää pahoinvointia?"

"Nuotta-verkkokampanja katkaisi kamelin selän."

"En pidä kirkon suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin. Lisäksi kirkko ei ole enää osana elämääni, joten en koe tarvetta maksaa kirkollisveroa tai myöskään olla kirkon kirjoilla."

"Taas lisää homokeskusteluja. Nyt riittää. Kirkolle on osoitettava, että meitä on paljon ja me ollaan ihan tosissaan tämän asian kanssa."

"Olen miettinyt eroa jo pitkään ja eilen tuli viimeinen naula-arkkuun. Vaikka Älä alistu -kampanja ei ollutkaan kirkon, koen etten halua enää kuulua yhteisöön, johon on pesiytynyt homovihamielinen siipi. Ev. lut. yhteisön opetuksiin en ole uskonut enää aikoihin."

"TV:n homoilta & puheenjohtaja Räsäsen mielipiteet, Älä alistu -kampanja, rakkauden kaksoiskäskyn unohtaminen toiminnassa, 2000 vuotta vanhojen käsitysten hellittely nykypäivänä ja siihen liittyvä Raamatun tulkitseminen kirjaimellisesti... Minulla ei ole mitään tekemistä näiden hihhuleiden kanssa."

"Älä alistu -kampanja. Ei homous ole sairaus eikä homoja todellakaan saa verrata murhaajiin. Pöyristyttävää sanon minä, joka olen hetero ja hyväksyn täysin homo- ja lesboystäväni ihan sellaisena kuin he ovat eli IHMISINÄ."

"En halua tukea tällaista nuoren herkän mielen manipulointia. Uskoa voi ilman kirkon jäsenyyttäkin, mutta nyt ylitti kirkko jo minunkin rajani. Kannan rahani muuhun hyväntekeväisyyteen jatkossa."

"Älä alistu kampanja oli viimeinen pisara. En halua tukea vanhan maailman mukaista toimintaa, jossa ihmisen erilaisuutta ei sallita. Ahdasmielisen uskon nimissä on tuhottu monta elämää."

TILASTOTIETOA EROAMISLUVUISTA:

http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Johanna Sauna-aho
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
puh.

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (suomen- ja ruotsinkielinen asiointi)
050-525 1606

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
040-732 5989

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Lisätietoja ja paikkakuntakohtaisia erolukuja saa tiedottajilta sekä sähköpostilla osoitteesta info@eroakirkosta.fi