Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2021-04-06

Tiedote

Korona vähensi kirkosta eroamista

Epidemia vähensi valtionkirkoista eroamista viime syksystä lähtien. Loka-maaliskuussa evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon jätti noin viidennes vähemmän kuin edeltävän vuosikymmenen aikana vastaavaan aikaan keskimäärin. Tiedot perustuvat eroakirkosta.fi- ja kirkontilastot.fi-sivuihin.

- Vielä kesän lopussa eroaminen näytti olevan entisellään. Muutos on ollut aika selkeä, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Jori Mäntysalo.

Koronarajoitusten vuoksi myös kasteita on siirretty. Toistaiseksi ei tiedetä paljonko kastettujen osuus tulee vähentymään. Osuus on ollut yli 60 % ja vähentynyt tähän saakka noin 2 %-yksikköä vuodessa.

Pienimmillään puolet ikäluokasta kuuluu kirkkoon

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus on pienimmillään 33-vuotiaissa. Heistä 51 % kuuluu kirkkoon, ja osuus tippuu alle puoleen tämän vuoden aikana.

Toisaalta 70-vuotiaista kirkkoon kuuluu noin 75 % ja yli 90-vuotiaista jopa 90 %. Eri-ikäisten keskinäiset erot ovat kasvaneet voimakkaasti, sillä vuonna 2005 kirkkoon kuului pienimmilläänkin lähes 80 % ikäluokasta.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE

Kuvaaja kirkkoon kuuluvien osuuksista ikäluokittain on osoitteessa https://aijaa.com/PaPbOT. Kaavio ei ole eroakirkosta.fi-palvelun tekemä.