Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2011-03-03

Tiedote

Ison-Britannian BBC huomasi kirkosta eroamisen Suomessa

Homoillan myötä eroakirkosta.fi palvelun kautta erosi 79 200 henkilöä vuonna 2010. Tämä on kaikkien aikojen ennätys. Aiempi ennätys on vuodelta 2008, jolloin palvelun kautta erosi 47 300 henkilöä.

BBC tuottaa ohjelmaa uskonnottomuuden noususta Euroopassa. Homoillan jälkeisen erovyöryn myötä BBC kiinnostui myös Suomesta. BBC:tä kiinnosti myös evankelis-luterilaisen valtionkirkon asema lainsäädännössä, kasteiden ja jäsenmäärän jyrkkä lasku sekä eroajien antamat palautteet. Ohjelmaa varten haastateltiin kolmea osapuolta. Haastateltujen joukossa olivat Helsingin piispa Irja Askola, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sekä eroakirkosta.fi:n tiedottaja Heikki Orsila. Eroakirkosta.fi tarjosi BBC:lle tietoa kirkosta eronneiden syistä. Palvelu on saanut vuoden aikana noin 20 000 palautetta kirkosta eronneilta.

Kirkosta eroaminen on tasaantunut homoillan jälkeen. Tammi- ja helmikuun aikana on eronnut noin 4 600 henkilöä, mikä on noin 6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2010 samaan aikaan.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Vakaumusten tasa-arvo VATA ry. VATA:n tavoitteena on edistää vakaumusten tasa-arvoa. Vakaumusten tasa-arvo tarkoittaa sitä, että laki kohtelee kaikkia katsomuksia ja aatteita samalla tavalla. http://vata.fi

Lisätietoja:

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
040-732 5989