Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2008-04-08

Hallinto-oikeus: ei osoitetietoja eroakirkosta.fi -mainontaan

Hämeenlinnan hallinto-oikeus piti voimassa Väestörekisterikeskuksen päätöksen kieltää osoitetietojen luovutuksen eroakirkosta.fi -palvelun mainontaan. Eroakirkosta-sivua ylläpitävä Tampereen vapaa-ajattelijat ry halusi ostaa 18 vuotta täyttävien osoitetiedot suoramarkkinointia varten.

Hallinto-oikeuden tuomion mukaan uskontokunnan jäsenyys on yksityisyyden piiriin kuuluva asia eikä siihen vaikuttaminen ole rinnastettavissa kaupalliseen mainontaan.

Vapaa-ajattelijat vievät jutun korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituksessaan he vetoavat siihen, että osoitetietoja on luovutettu ei-kaupalliseen tarkoitukseen esimerkiksi Pelastusarmeijalle ja poliittisille puolueille.

Heikki Orsila Tampereen vapaa-ajattelijoista on tuomiosta hämmästynyt: "On erikoista, että poliittiseen vakaumukseen saa vaikuttaa, mutta uskonnolliseen ei?". Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Jori Mäntysalo ihmettelee laintulkintaa: "Yksityisyyden suoja tarkoittaa, ettei esimerkiksi tietoa uskontokunnasta luovuteta. Hallinto-oikeus katsoi virheellisesti, että salaisena pidettävään tietoon vaikuttaminen olisi sekin rajoitettua. Uskon, että Korkein hallinto-oikeus korjaa päätöksen."

Palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on mm. kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta.

Hallinto-oikeuden päätös kokonaisuudessaan

Lisätietoja:

Petri Karisma
Puheenjohtaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Heikki Orsila
Hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989