Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-01-26

Tiedote 26.1.2009

Tampereen vapaa-ajattelijat ja nettihäiriköt

Viime aikoina on ilmennyt nettihäiriköintiä evankelis-luterilaisen kirkon toimintaa kohtaan. Tästä viimeisempänä esimerkkinä on medioissa laajasti uutisoitu lastenkirkko.fi -sivustoon kohdistunut häiriköinti.

Tampereen vapaa-ajattelijat on pyritty vetämään mukaan tahoksi, joka tekee ja organisoi nettihäiriköintiä. Sanoudumme nettihäiriköinnistä vahvasti irti. Toimintamme on täysin laillista ja rehellistä, eikä mikään epämääräinen toiminta edistä tavoitteitamme. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on aktiivinen kansalaisjärjestö, joka pyrkii ajamaan omia tavoitteitaan. On selvää, että meidän toimintamme ei miellytä kaikkia, mutta niin käy aina, kun yhteiskuntaa halutaan muuttaa.

Olisi hyvin harmillista, jos syytösten tavoitteena olisi nujertaa vapaa-ajattelijat samalla tavalla, kuin aikoinaan pyrittiin mustamaalaamaan kaikki eläinsuojelujärjestöt "kettutyttöjen" takia. Tällaiset pyrkimykset eivät edistä yhteiskunnallista keskustelua.

Vapaa-ajattelijat ajavat tieteellistä maailmankuvaa ja sekulaarista yhteiskuntaa. Tavoitteena on vakaumusten tasa-arvo, jossa kaikkia vakaumuksia kohdellaan tasavertaisesti. Millään uskonnolla tai katsomuksella ei saa olla erityisoikeuksia.

Turun Sanomissa ilmestynyt Juhani Heimosen kirjoitus Sallikaa Lasten tulla on yksi esimerkki käydystä keskustelusta ja syytöksistä. http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/?ts=1,3:1009:0:0,4:9:0:0:0;4:8:0:0:0;4:139:0:1:2009-01-22;4:140:0:0:0,104:139:588762,1:0:0:0:0:0:

Kirjoituksesta on lähetetty vastine Turun Sanomien toimitukseen. Vastine löytyy tämän artikkelin lopusta:

Lisätietoja:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen puheenjohtaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (ruotsin- ja suomenkielinen asiointi),
hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
050-525 1606

Vastine Turun Sanomiin

Turun Sanomissa 22.1. Juhani Heimonen syytti eroakirkosta.fi -palvelun taustatiimia häiriköinnistä lastenkirkko.fi -sivulla. Syytös on aiheeton ja loukkaava.

Eroakirkosta.fi -ryhmä toimii omilla kasvoillaan - kirjaimellisesti, kuvamme löytyvät sivulta. Emme häiriköi kirkon sivustoilla, emmekä toivo muidenkaan niin tekevän. Aatteemme etenee laillisesti ja rehellisesti.

On tietysti selvää, että jo nimi "eroakirkosta.fi" on kirkkoa vastaan, mutta rehellisiä ainakin olemme. Piilopropagandaa emme harrasta.

Kotimaa-lehdessä todettiin häiriköinnistä, että sitä epäiltiin organisoiduksi. Mutta lehdessä todettiin myös, etta tälle epäilylle ei löydetty perusteluja. Kotimaa oli tässä rehellisempi kuin Turun Sanomat. Heimonen voisi osoittaa rehellisyyttä pyytämällä anteeksi aiheetonta syytöstään.