Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2008-01-07

Tampereen vapaa-ajattelijat ry sai noin 16 000 euron lahjoituksen!

Pirkanmaalainen yrittäjä on lahjoittanut Tampereen vapaa-ajattelijoille noin 16 000 euron arvosta suomalaisen pörssiyrityksen osakkeita. Lahjoittaja toivoo, että lahjoituksen tuotto käytettäisiin lapsille ja nuorille suunnattuun toimintaan ja internetpalveluiden kehittämiseen uskonnottomille. Lahjoittaja ei halua nimeään julkisuuteen.

Tampereen vapaa-ajattelijayhdistys oli luonnollinen lahjoituskohde, koska se on tehnyt merkittävää työtä uskonnonvapauden toteutumisen puolesta, toteaa lahjoittaja. Hän toteaa myös, että Tampereen vapaa-ajattelijat ovat osanneet aivan uudella ja ennen kokemattomalla tavalla nostaa ja pitää esillä yhtä suurinta uskonnonvapautta rajoittavaa tekijää eli evankelis-luterilaisen kirkon valtionkirkkoasemaa, jota eräät vaikutusvaltaiset poliitikotkin ovat viime aikoina kritisoineet.

Lahjoitus on todella yllättävä ja ilahduttava ja tulee todella tarpeeseen, toteaa Tampereen vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma. Pitkäjänteinen ja sinnikäs työ näyttää kantavan tulosta myös varainhankinnan saralla. Eroakirkosta.fi -palvelun toimintamenoihin on hankittu varoja mm. keräyksen avulla. Nyt on ilahduttavaa huomata, että Tampereen vapaa-ajattelijoiden toiminta on huomattu myös yrittäjien piirissä.

Tampereen vapaa-ajattelijat ry on muuttunut hyvin merkittävästi tämän vuosituhannen aikana. Nykyisin yhdistystä pyörittävät kaksi- ja kolmikymppiset nuoret aikuiset. Yhdistys on onnistunut rekrytoimaan toimintaansa mm. teknisen korkeakoulutuksen saaneita nuoria miehiä, joilla on tietoteknistä osaamista. Yhdistyksen tulevaisuus näyttää näin ollen erittäin hyvältä. Tulemme vastaisuudessakin keskittymään erilaisiin internetpalveluihin. Tarkoitus olisi avata tämän vuoden aikana uskonnottomuutta kokonaisvaltaisesti ja positiivisesti esittelevä internetsivusto.

Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on mm. kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on Vapaa-ajattelijain liiton paikallisyhdistys. Yhdistys on tullut tunnetuksi mm. eroakirkosta.fi -palvelusta. Tämän palvelun kautta evankelis-luterilaisesta kirkosta on eronnut reilussa neljässä vuodessa noin 95 000 henkeä.