Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-12-01

Tiedote 1.12.2009

Torniossa kirkosta eroaminen on kasvanut Kemiä enemmän

Kirkosta eroaminen on Torniossa kasvanut 85% vuodesta 2004 vuoteen 2008. Samaan aikaan Kemissä eroaminen on kasvanut vain 35%, selvästi koko maan tasoa vähemmän. Viime vuonna molemmista seurakunnista erosi noin 200 jäsentä.

Tiedottaja Jori Mäntysalo vertaa perinteistä vapaa-ajattelijatoimintaa valtakunnalliseen eroakirkosta.fi -palveluun: - Kemissä vapaa-ajattelijat ovat toimineet aktiivisesti, mutta vaikutus erolukuihin on jäänyt paikalliseksi. Verkkopalvelumme toimii koko maassa ja näyttää auttavan erityisesti siellä, missä aiemmin on erottu vähän.

Tänä vuonna Tornion seurakunnasta on eronnut noin 120 henkilöä. Kemi johtaa tilastoa niukasti, siellä eroamaan on ehtinyt jo 130. Tilastojen mukaan Kemissä eroajista noin 35% on naisia, Torniossa taas 45%. Koko maassa naisten osuus on 40%.

Suomen evankelis-luterilaisen Kirkon jäsenmäärä alitti 80% kansasta marraskuun alkupuolella. Edelliseen kymmeneen prosenttiyksikköön meni melkein 30 vuotta. Kirkon jäsenmäärä on vähentynyt noin prosenttiyksiköllä vuosittain. Tämä ennustaa, että seuraavat kymmenen prosenttia jäsenistä katoaa vuoteen 2020 mennessä.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on muun muassa kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta. Tampereen vapaa-ajattelijat on myös et-opetus.fi- ja uskomaton.fi-projektien taustayhteisö.

Lisätietoja:

Jori Mäntysalo
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
0400-391 558