Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-11-02

Tiedote 2.11.2009

Kirkon konservatiivit eroavat Imatralla?

Kirkosta eroaminen on kasvanut rajusti Imatralla. Tämän vuoden lokakuussa kirkon jätti Imatralla eroakirkosta.fi -palvelun kautta 73 henkilöä, mikä on Imatran kuukausiennätys eroamisessa. Viime vuonna lokakuussa Imatralla kirkosta erosi 29 henkilöä, ja tämän vuoden syyskuussa erosi 27 henkilöä.

Imatralla eroajat ovat poikkeuksellisen vanhoja. Eroakirkosta.fi -palvelun tämän vuoden eroajien keskiarvoikä on 31 vuotta. Lokakuussa Imatralla vastaava keskiarvo on 46 vuotta. Yli viisikymppisten kirkosta eroaminen viisinkertaistui Imatralla lokakuussa.

- Herää kysymys, eroavatko Imatralla kirkon konservatiivit?, pohtii eroakirkosta.fi -palvelun tiedottaja Petri Karisma. Tutkimusten mukaan vanhempi väestö on konservatiivisempi uskonnon tulkinnoissaan ja kirkkoherran sukupuolenvaihdos ei välttämättä ole ollut heille mieleen. Olen ollut siinä käsityksessä, että kristinuskovaisten pitäisi suvaita erilaisuutta ja auttaa heikkoja lähimmäisiä. Nyt näyttää käyneen toisin, kirkkoherran sukupuolenvaihdoksen takia jäsenet kääntävät kirkkoherralle selkänsä, jatkaa Karisma.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on muun muassa kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta. Tampereen vapaa-ajattelijat on myös et-opetus.fi- ja uskomaton.fi-projektien taustayhteisö.

Lisätietoja:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen puheenjohtaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989