Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2008-12-08

Tiedote 8.12.2008

Eroakirkosta.fi -palvelu on ottanut käyttöön HTTPS-salauksen

Eroakirkosta.fi -palvelu on ottanut käyttöön HTTPS-salauksen. Päätös tietoturvan parantamisesta tehtiin lokakuun lopussa. Tämän ansiosta sivuston kautta eroavien henkilötiedot siirtyvät salattuna. HTTPS otettiin käyttöön yleisen luottamuksen parantamiseksi.

Kuluvana vuonna kirkosta on eronnut eroakirkosta.fi -palvelun kautta 41 000 kirkon jäsentä. Kasvua vuoteen 2007 on noin 50 %. Tänä vuonna kirkosta tulee eroamaan kaiken kaikkiaan noin 50 000 henkilöä Palvelun kautta on viiden vuoden aikana eronnut yli 135 000 henkilöä

Eroakirkosta.fi -palvelun odottaa joulukuun olevan aiempien vuosien tapaan vilkas. Välttääkseen ensi vuoden kirkollisveron, tulee kirkon jäsenen erota kuluvan vuoden aikana, ja yleensä joulukuussa eroaakin enemmän työelämässä olevia ikäluokkia.

"Eroakirkosta.fi -palvelu herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan. Palvelun tarkoitus on parantaa tasa-arvoa Suomessa. Toistaiseksi vakaumusten tasa-arvo ei toteudu Suomessa koska evankelis-luterilaisella valtionkirkolla on erityisoikeuksia". toteaa Petri Karisma.

Palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on mm. kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta.

Lisätietoja:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen puheenjohtaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (ruotsin- ja suomenkielinen asiointi), hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
050-525 1606