Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-09-21

Lehdistötiedote 21.9.2009 / Tampereen vapaa-ajattelijat ry

Kirkollisveroja perittiin väärin

Verohallinnon virheen takia vuoden 2007 viimeisenä päivänä kirkosta eronneilta on peritty kirkollisveroa vuodelta 2008. Virhe koski noin 500 henkilöä.

Virhe korjataan automaattisesti eikä verotettavien tarvitse tehdä itse mitään. Virhe ei koske vuoden 2008 viimeisenä päivänä eronneita.

- Ongelmasta kertoi meille kolme ihmistä ja välitimme tiedon eteenpäin. Verohallitus korjasi virheen kiitettävän nopeasti, kehuu eroakirkosta.fi -palvelun tiedottaja Petri Karisma.

Kirkollisvero maksetaan koko vuodelta, jos on vuoden alkaessa valtionkirkon jäsen. Tämä näkyy eroamisen kasvuna vuoden loppua kohti. Vuoden 2008 viimeisenä päivänä eroajia oli yli tuhat.

- Jos aikoo erota, ei kannata odottaa viime hetkille. Jos verkkoyhteys ei uudenvuodenaattona toimi, tulee viivyttelylle hinnaksi satoja euroja, muistuttaa Karisma.

Eroakirkosta.fi -palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on mm. kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta.

Lisätietoja:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen puheenjohtaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Jori Mäntysalo
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
0400-391 558

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Kuva virheellisestä verotuspäätöksestä (kirkollisvero-% nolla, mutta vero silti laskettu) löytyy tästä sekä suomeksi että ruotsiksi.