Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-09-09

Tiedote 9.9.2009

Eroakirkosta.fi -palvelulla 20,000 käyttäjää tänä vuonna

Tampereen vapaa-ajattelijoiden eroakirkosta.fi -palvelun kautta on eronnut jo 20,000 ihmistä tänä vuonna. Raja rikkoutui sattumalta juuri piispainkokouksen päätöspäivänä.

Eroakirkosta.fi kertoo yleisimpien syiden eroon olevan edelleen kirkollisveron ja uskon puutteen kirkon oppeihin. Yhä useampi kuitenkin kertoo syyksi kirkon opin erkaantumisen Raamatusta.

- Piispainkokous selvittää parhaillaan parisuhdelain vaikutusta. Tuloksesta riippuen eroamista harkitsevat joko liberaalit, konservatiivit tai molemmat. Hyviä vaihtoehtoja kirkolla ei ole, toteaa tiedottaja Heikki Orsila.

Orsilan mukaan eroaminen on nyt saavuttamassa ennätysvuoden 2008 tasoa. Tammi-huhtikuussa eroaminen oli vielä lähes neljänneksen edellistä vuotta hiljaisempaa, touko-elokuussa erottiin enää neljä prosenttia vähemmän.

Eroakirkosta.fi -palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on mm. kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta.

Lisätietoja:

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen jäsen
heikki.orsila@eroakirkosta.fi
040-732 5989

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen puheenjohtaja
petri.karisma@eroakirkosta.fi
040-748 9532

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (ruotsinkielinen asiointi), hallituksen jäsen
kaj.torrkulla@eroakirkosta.fi
050-525 1606

LISÄTIEDOKSI TOIMITUKSILLE: 20,000. ero tapahtuu noin kello 17. Tiedotetta laadittaessa luku oli vielä parikymmentä vajaa. Vajaat 10% eroaa muutoin kuin eroakirkosta.fi -palvelussa. Kaikkiaan kirkosta on tänä vuonna eronnut siis noin 22000.