Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-07-08

Lehdistötiedote 8.7.2009

Kirkkovene ei houkuta

Eroakirkosta.fi -palvelussa tehtiin noin sata eroa tavallista enemmän heti liitykirkkoon-sivusto julkaisun jälkeen. Kirkon tiedotteen mukaan liittyneitä on ollut noin 200 ensimmäisen kahden viikon aikana. Eroakirkosta.fi:n kautta on tänä vuonna eronnut jo 15 000 henkilöä. Tänä vuonna eroaa arviolta 47 000 henkilöä. Se on 10% vähemmän kuin vuonna 2008 ja 20% enemmän kuin vuonna 2007.

Liitykirkkoon -sivusto helpottaa erityisesti niiden liittymistä, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet rippikoulun. Sivusto ei anna uusia syitä kirkkoon liittymiselle. Moni liittyjistä on ilmeisesti eronnut aiemmin, ja liittyy nyt takaisin joksikin aikaa. Tyypillinen syy kirkkoon palaamiseen on kummius ja häät. Toimituksen jälkeen moni eroaa uudestaan.

Oulussa mainostetaan alatyylillä

Oulun seurakuntayhtymä avaa 24.7. kampanjan, jonka tunnuskuvana on ns. "kirkkovene", joka on piirretty muistuttamaan naisen alapäätä. Hätä on ilmeisesti suuri, olihan Oulussa viime vuonna väkilukuun nähden jopa enemmän eroajia kuin Helsingissä. "Sovinistinen kirkkovenemainos vaikuttaa epätoivoiselta nuorten nuoleskelulta. Saisikohan tällaisen mainoksen laittaa bussin kylkeen? Tästä tulee mieleen kirkon Usko, Toivo, Rakkaus -kampanja, jonka parasta antia oli komea logo ja suuri määrä kirkosta eronneita." toteaa eroakirkosta.fi:n tiedottaja Heikki Orsila.

Eroakirkosta.fi -palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on mm. kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta.

Lisätietoja:

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (ruotsin- ja suomenkielinen asiointi), hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
050-525 1606