Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2009-06-24

LEHDISTÖTIEDOTE 24.6.2009 / Tampereen vapaa-ajattelijat ry

Liitykirkkoon-sivu avataan viimein

Evankelis-luterilainen kirkko kertoo www-sivullaan avaavansa sähköisen liittymislomakkeen torstaina 25.6. Alkuaan sivu oli tarkoitus avata syksyllä 2008, mutta julkaisua lykättiin muutamia kertoja.

Eroakirkosta.fi -palvelu odottaa julkaisun lisäävän kirkosta eroamista. - Muutamia satoja eroja lisää, arvioi tiedottaja Heikki Orsila. Kesällä 2008 eroaminen kasvoi pelkän liitykirkkoon-sivun ennakkoilmoituksen vuoksi.

Uskontunnustus unohtui?

Vapaa-ajattelijat toivottavat kilpailijan tervetulleeksi, mutta kritisoivat uskonnon unohtamista sisällöstä. - Kirkkoon liittyjän tulee uskoa ainakin kolmeen ns. vanhan kirkon uskontunnustukseen. Liitykirkkoon-sivulla ei näitä mainita, eikä edes sanoja "Jumala" tai "Jeesus" käytetä kertaakaan. Kirkko unohtaa, että se on uskonnollinen yhteisö, toteaa Orsila.

Lisätietoja:

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja, hallituksen puheenjohtaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Kaj Torrkulla
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja (ruotsin- ja suomenkielinen asiointi), hallituksen jäsen
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
050-525 1606

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE

Kirkkojärjestyksen 1 § viittaamiin uskontunnustuksiin kuuluu Athanasioksen tunnustus, jonka mukaan mm. "- - Me uskomme ja tunnustamme, että meidän Herramme Jeesus Kristus on Jumalan Poika, Yhtä lailla Jumala ja ihminen: Isän luonnosta ennen aikojen alkua syntyneenä hän on Jumala, äidin luonnosta ajassa syntyneenä hän on ihminen. Hän on täysi Jumala, ja täysi ihminen järjellisine sieluineen ja ihmisruumiineen. Jumaluudessaan hän on samanarvoinen kuin Isä, ihmisyydessään vähäarvoisempi kuin Isä. Vaikka hän on Jumala ja ihminen, ei kuitenkaan ole kahta Kristusta, vaan yksi." Tätä uskontunnustusta on "[N]oudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen."

Liitykirkkoon-sivulla ei ole linkkiä uskontunnustuksiin.