Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-11-29

Tiedote

Tänään eronnut 1052 ihmistä klo 11:n mennessä - 2600 jätti kirkon eilen.

Eroakirkosta.fi-palvelun palautteiden perusteella kirkosta eroamisen syyt ovat nyt Kari Mäkisen kommentit, kirkon luopuminen raamatun sanasta ja kirkon myönteinen suhtautuminen homoseksuaaleihin sekä tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Olemme koonneet palautteita tiedotteen loppuun. Palautteet ovat eilis illalta ja tältä aamulta.

Eilinen oli tämän vuoden päiväkohtainen ennätys. Myös tästä päivästä on tulossa merkittävä eroamispäivä. Kello 11:00 mennessä kirkosta on eronnut 1052 ja päivän ennusteen voi katsoa osoitteessa http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Eilen kirkosta eronneiden keski-ikä oli 41,2 vuotta, normaalisti kirkosta eroaja on 3 vuotta nuorempi. Miesten osuus korostui eilisissä eroissa. Noin 65 prosenttia eroajista oli miehiä. Normaalisti marraskuussa miehiä eroajista on noin 55 prosenttia. Kirkosta eroaminen on nyt selvästi aktiivisempaa maakunnissa, kuin etelän suurissa kaupungeissa.

- Nyt näyttää olevan vähän samanlainen tunnelma, kuin 2010 Ajankohtaisen kakkosen "homoillan" aikana. Tällä kertaa syytösten kohteena on arkkipiispa Kari Mäkinen. Mäkisen kirkon liberaaleille suunnattu, tasa-arvoista avioliittoa kannattava viesti on nyt kääntynyt itseään vastaan. Mutta kukapa olisi uskonut, että kirkon konservatiivit aloittavat joukkopaon kirkosta. Kirkon moniäänisyys näyttäisi karkottavan vuoroin liberaaleja, vuoroin konservatiiveja, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Valikoituja palautteita ajalta 22:19 - 22:36 28.11.2014

- en maksa homokirkolle enää penniäkään rahaa.liityn toki takaisin heti ku kari mäkinen eroaa ja tai kirkko kieltäytyy vihkimästä homoja.

- Kirkko on luopunut Herrastaan ja Raamatun sanasta. Tänään sen minulle osoitti arkkipiispa Mäkisen jumalaton kommentti kirkon tarpeesta muuttaa käsitystään avioliitosta.

- Tämä uusi avioliittolaki ja kirkon päämiesten positiivinen suhtautuminen siihen. Se on käsittämätöntä. Ei ole enää mitään syytä kuulua kirkkoon.

- Suomen kirkko on täysin hukassa ja hylännyt Raamatun totuuden.

- Arkkipiispan äkkikäännös puolisen vuotta sitten ja tänään! En kumartele!!!

- Kirkon linja raamatun vastainen. Suurin osa piispoista ja papeista ei pitäydy Jumalan Sanassa, vaan muuttaa oppia yleisen mielipiteen mukaiseksi.

- Arkkipiispa kirkon paimenena on viemässä kirkkoa pois Jumalan sanan viitoittamalta tieltä.En voi hyväksyä paimenekseni ihmistä joka ei pidä kunniassa sitä virkaa joka hänelle on annettu.En myöskään halua kirkon jäsenenä omalla hiljaa olemisellani olla hyväksymässä sitä vääryyttä mikä on jo vaikuttamassa kirkon sisällä.

- En hyväksy kirkon politisoitumista ja homo-avioliittoja

- Kirkon ja varsinkin arkkipiispan näkemys homoliitoista et ne ovat hyvä asia. Kirkon ja arkkipiispan pitää uskoa raamattuun ja siihen et avioliitto on vain ja ainoastaan naisen ja miehen välinen.

Valikoituja palautteita ajalta 10:02 - 10:30 29.11.2014

- avoiliittolaki ! vie pohjan kyseiseltä instituutiolta (vaikkakin kirkko ei vihi pareja) nykyinen ajattelutapa ,esim. tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen vie pohjan avioliitolta kirkon olisi mielestäni pitänyt olla enemmän äänessä ja antaa kansalaille voimaa uskoa kirkkoon ,eikä vaan uskoa arkaadianmäen radikaaleja ja turhien julkisten hömpötyksiä

- Eroni syyt ovat Piispa Kari Mäkisen puheet ja sukupuolineutraali avioliittolaki!!

- Arkkipiispan kommenttien takia ja jo aiemmin lähetystyöhön lähetettyjen homoparin takia

- Kari Mäkisen selkeä kannan otto sukupuolineutraalin avioliittokäsityksen puolesta.

- Kaikki mitä kirkossa tällä hetkellä tapahtuu ja mihin se on ajautumassa sotii Raamatun oppeja vastaan. Emme halua lastemme saavan tuollaista harhaopetusta.

- Eroan vastalauseeksi : samojen sukupuolten liiton hyväksyminen yhdenvertaiseksi " miehen ja naisen" liiton kanssa. --Kirkossa sopii vihkiä vain miehes ja nainen liittoon. -- Mihin on kadotettu Raamatun ohjeet.

- Arkkipiispa Kari Mäkisen julkiset kannanotot. Oma seurakuntani toimii täysin moitteettomasti, mutta arkkipiispa ja ministeri Päivi Räsänen hajottavat luterilaista kirkkoa. Palaan kirkon jäsenyyteen myöhemmin, mutta tämä on minun tapani protestoida nyt.

- Arkkipiispan ja pappien myönteisyys tasa-arvoiselle avioliittolaille.

- Kirkon päättäjät, muistakaa sodoma ja comora. Kirkon kuuluu toimia raamatun oppien mukaan. Milloin meidän täytyy suvaita eläimeen sekaantujat ja pedofiilit???

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
http://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633