Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-10-28

Tiedote

2800 kirkosta eronnutta kahdessa päivässä, tulossa taas ennätyspäivä - kirkko itse merkittävä syy eroihin

Eilen kirkosta erosi 1882 henkilöä eroakirkosta.fi-palvelun kautta, mikä oli tämän vuoden päiväkohtainen ennätys kirkosta eroamisissa. Sunnuntain ja maanantain aikana on yhteensä eronnut kirkosta noin 2800 henkilöä, mikä on kymmenkertainen määrä normaaliin verrattuna. Kirkosta eroaminen on jatkunut myös tänään aamulla. Eroja on tullut kello 10 mennessä jo 440, ja ennusteen mukaan tänään eroaa noin 3000 kirkon jäsentä. http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Kirkollisvaalien mainoskasvo, kirkkoherra Teemu Laajasalo, totesi eilen, että Vapaa-ajattelijain Liitto ja eroakirkosta.fi-palvelu ovat "pimeyden ytimestä". Kommentti on hyvin populistinen. Onko tämä kirkon uusi linja, jolla pyritään viemään huomio pois jäsenkadosta ja talousongelmista, kysyy eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

- On aivan turhaa syyttää eroakirkosta.fi -palvelua tai vapaa-ajattelijoita kirkosta eroamisesta. Jos kaikki kirkon jäsenet olisivat tyytyväisiä kirkon toimintaan, niin meidän toimintamme olisi täysin mahdotonta, koska silloin kukaan ei eroaisi kirkosta, vaikka kuinka yrittäisimme. Vastaavasti, jos kirkko olisi uskonnollinen yhdyskunta muiden joukossa ilman julkisoikeudellista asemaa, ei eroakirkosta.fi-palvelulla olisi toimintaedellytyksiä, jatkaa Petri Karisma.

Suomessa Evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole hyväksytty sitä, että Suomi on hyvin pitkälle maallistunut maa. Suomalaisten suhde kirkkoon on hyvin löysä tai suhdetta ei ole ollenkaan, ja usko kirkon oppeihin on hyvin vähäistä, jopa kirkon omien tutkimusten mukaan. Kirkkoon kuuluvuus on pudonnut 10 prosenttiyksikköä reilussa kymmenessä vuodessa. Kirkon jäsenmäärä tulee tippumaan alle 50 prosenttiin väestöstä niinkin lyhyessä ajassa kuin kahdessakymmenessä vuodessa.

- Kirkon olisi hyvä katsoa itseään peiliin ja pohtia, miten ihmeessä lähes 430 000 ihmisistä on jättänyt kirkon eroakirkosta.fi-palvelun kautta 11 vuodessa, opastaa Petri Karisma.

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
http://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633

Johanna Sauna-Aho
050 327 0781